Slovenija
26 ogledov

Z lepim vremenom vse več bolnikov

TB se pojavi v katerikoli življenjski dobi človeka. Med dejavniki tveganja je zm Žurnal24 main
Okužbe dihal so razlog, da se vse več ljudi zglasi tudi na urgenci. Zaradi večjega števila že prihaja do zasedenosti nekaterih oddelkov v UKC Ljubljana.

Zaradi povečanega števila okužb dihal, kar je sicer značilno za prehodni pomladni čas, se je močno povečal priliv bolnikov na Internistično prvo pomoč Interne klinike in na Kliniko za infekcijske bolezni in vročinska stanja, sporočajo z Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

Zaradi zasedenosti oddelkov je prihajalo do čakanja bolnikov na postelje, zaradi česar so na UKC zagotoviti dodatne postelje. Pričakujejo, da bo takšno stanje trajalo okoli tri do štiri tedne.

Ker so za te bolnike namenili del postelj na oddelku za abdominalno kirurgijo, pa bo prišlo do zamikov za nenujne primere pri operaciji žolčnika in kile. "Za vse nujne primere bo poskrbljeno, ostali bodo obravnavani v najkrajšem možnem času," še pojasnjujejo na UKC.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.