Z letalom nezakonito preseljeval tujce v Slovenijo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Brniški policisti so moškega že privedli k preiskovalni sodnici.
Oglej si celoten članek

Tuji državljan z urejenim statusom za bivanje na območju Evropske unije je v sredo stopil pred sodnico kranjskega sodišča. Kazensko je bil ovaden zaradi nezakonitega preseljevanja tujcev na območje Slovenije. 

Moški je osumljen, da je v začetku tega tedna z namenom nezakonitega preseljevanja organiziral in spravil na območje Slovenije pet tujcev, ki niso imeli ustreznih dokumentov. Osumljenec je z njimi na letališče iz Turčije pripotoval z letalom. Vsi razen njega so uporabljali dokumente drugih oseb. 

Policisti so sum kaznivega dejanja ugotovili pri izvajanju mejne kontrole. Zoper osumljenca je bil odrejen pripor. 

Kot še dodajajo gorenjski policisti, osumljenci v takih primerih običajno ravnajo iz koristoljublja oziroma v zameno za določeno materialno korist. V zadnjih dveh letih so policisti Postaje letališke policije Brnik obravnavali 162 zlorab listin (79 v letu 2016 in 83 v letu 2017). 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 15:23 12. Januar 2018.

    K un k je kitajce švercal_ baba v I leži v ćuzi, on pa je iz hišnega pripora in med …

  • 10:58 12. Januar 2018.

    seveda se bo na sodiscu skliceval na demokracijo in netolerantnost; v bistvu gre pa samo za business in zasluzek; kar …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.