Slovenija > Črna kronika
4224 ogledov

Z letalom nezakonito preseljeval tujce v Slovenijo

slovenija 29.04.2010 kontrolni stolp, letalisce Jozeta Pucnika, Brnik; foto:Sasa Saša Despot
Brniški policisti so moškega že privedli k preiskovalni sodnici.

Tuji državljan z urejenim statusom za bivanje na območju Evropske unije je v sredo stopil pred sodnico kranjskega sodišča. Kazensko je bil ovaden zaradi nezakonitega preseljevanja tujcev na območje Slovenije. 

Moški je osumljen, da je v začetku tega tedna z namenom nezakonitega preseljevanja organiziral in spravil na območje Slovenije pet tujcev, ki niso imeli ustreznih dokumentov. Osumljenec je z njimi na letališče iz Turčije pripotoval z letalom. Vsi razen njega so uporabljali dokumente drugih oseb. 

Policisti so sum kaznivega dejanja ugotovili pri izvajanju mejne kontrole. Zoper osumljenca je bil odrejen pripor. 

Kot še dodajajo gorenjski policisti, osumljenci v takih primerih običajno ravnajo iz koristoljublja oziroma v zameno za določeno materialno korist. V zadnjih dveh letih so policisti Postaje letališke policije Brnik obravnavali 162 zlorab listin (79 v letu 2016 in 83 v letu 2017). 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • kapibara 15:23 12.januar 2018.

    K un k je kitajce švercal_ baba v I leži v ćuzi, on pa je iz hišnega pripora in med javljanjem na polcijski postaji, nosil pice polcajem- picopek iz šiške -litostroj

  • Avatar darklord
    darklord 10:58 12.januar 2018.

    seveda se bo na sodiscu skliceval na demokracijo in netolerantnost; v bistvu gre pa samo za business in zasluzek; kar se mene tice, vseh 5 sterat cim dalj od nasih krajev!