Z letalom v sprehajalko

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hudo jo je poškodoval.
Oglej si celoten članek

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani je včeraj Alojzij Šimenc priznal, da je oktobra 2016 med pristankom z letalom poškodoval sprehajalko, potem ko je na prvem naroku prejšnji teden dejal, da bo o krivdi še razmislil.

Omenjenega dne je oškodovanka s še eno sprehajalko odšla na sprehod do bližnjega travnika v Dolu pri Ljubljani. Stali sta na makadamski poti in opazovali soseda Šimenca, kako leti s svojim ultralahkim letalom. Šimenc se je odločil za pristanek, obletel je lastno vzletno-pristajalno stezo, ki je v naravi travnik, in se odločil za pristanek. Pri pristajanju pa ga je zaneslo v napačno smer proti sosedama. Z levim krilom letala je trčil v eno izmed njih in ji hudo poškodoval ramo, zlomil roko in enajst reber.

Obtožen je kaznivega dejanja ogrožanja posebnih vrst javnega prometa in še, da ni postavil tabel, ki bi sprehajalce opozarjale, da gre za vzletno-pristajalno stezo, poroča Delo.

Sodišče bo prihodnji teden zaslišako še oškodovanko, nato pa izreklo kazen obdolžencu.

Huda nesreča Po nesreči s pestmi nad voznico, ki je povozila pešca

V Sloveniji Kopal pesek, ko se je začelo rušiti. 27- letnik umrl na kraju nesreče

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.