Slovenija
25570 ogledov

Po nesreči s pestmi nad voznico, ki je povozila pešca

Nesreča na avtocesti Fotografija je simbolna.
Policija je potrdila, da ugotavljajo okoliščine dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe.

Zjutraj smo poročali o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila včeraj zvečer okoli 21. ure na dolenjski avtocesti izven naselja Grm na območju občine Trebnje. 

Nesreča se je zgodila, ko sta pešca prečkala avtocesto, v tem času pa je iz smeri Ljubljane proti Novem mestu pripeljala 37-letna voznica osebnega avtomobila, ki je trčila v pešca. 15-letnik je na kraju nesreče umrl, 22-letni pešec pa je bil v nesreči hudo poškodovan in prepeljan v Splošno bolnišnico Novo mesto, kjer je ostal na zdravljenju. Po podatkih iz bolnišnice je hudo poškodovan, vendar ni več v smrtni nevarnosti. 

Zdravniško pomoč so nudili tudi 37-letni voznici, po neuradnih podatkih spletnega portala DolenjskaNews zaradi fizičnega napada nanjo s strani oseb, domnevno znancev ali sorodnikov ponesrečenih fantov, ki so prišli na kraj nesreče. 

Prometna nesreča Slovenija Nova tragedija na cestah: V Trebnjem voznica zbila dva pešca, 15-letnik je umrl

Policija poudarja, da okoliščine nesreče še preiskuejo. "Lahko potrdimo, da ugotavljajo tudi okoliščine dejanja povzročitve lahke telesne poškodbe," pravi Alenka Drenik iz PU Novo mesto. 

Voznik poklical prijateljico, naj pripelje gorivo

Pešca naj bi se sicer na avtocesti znašla zato, ker je avtomobilu, s katerim sta se pripeljala, zmanjkalo goriva. Po nekaterih neuradnih podatkih naj bi bilo v vozilu več oseb, ki naj bi se po nesreči s pestmi spravili na voznico.

Časnik Večer, ki se sklicuje na vire blizu policije, poroča, da je cliu, v katerem se je pred nesrečo po avtocesti peljalo več ljudi iz romskega naselja Brezje, vozil pa ga je 22-letnik, zmanjkalo goriva.

Mladenič je po poročanju časnika ustavil avto na odstavnem pasu in poklical prijateljico, naj jim pripelje gorivo. Ta se je do naselja Grm pripeljala iz nasprotne smeri in se zato ustavila na odstavnem pasu na drugi strani avtoceste.

Nesreča na avtocesti Nesreča Slovenija Znano, kaj sta pešca ponoči počela na avtocesti

Nevarno ravnanje pešcev na avtocesti

Policisti opozarjajo na nevarno ravnanje pešcev, ki s hojo po avtocesti ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu. Vozniki namreč ob hitrostih, ki so na avtocesti bistveno višje kot na ostalih cestah, pešca ne opazijo in ne pričakujejo. "Še posebej je tako ravnanje nevarno v temnem delu dneva ali ob zmanjšani vidljivosti," poudarja Drenikova.  V primeru okvare vozila naj voznik ustavi vozilo na odstavnem pasu, vključi vse štiri smernike in si nadene odsevni brezrokavnik. "Na oviro na avtocesti naj druge voznike opozori z varnostnim trikotnikom, pokliče na pomoč in poskrbi za lastno varnost in varnost potnikov, ki naj čim prej zapustijo vozilo in stopijo za varovalno ograjo," še opozarjajo pri policiji. 

*Fotografija je simbolna.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 44
  • Žurnalček 17:23 15.marec 2019.

    Pol se pa čudijo , zakaj vozniki pobegnejo po nesreči ! Ne ustavljam prej kot na PP in to ne na Novomeški !

  • Žurnalček 17:18 15.marec 2019.

    Škoda k ni dala še v rikverc in dokračila še drugega !

  • Žurnalček 17:16 15.marec 2019.

    Očitno ne bodo dali prej miru , dokler enemu ne bo počil film in posnel reemake Cristchurcha !