Slovenija > Črna kronika
12729 ogledov

Znano, kaj sta pešca ponoči počela na avtocesti

Nesreča na avtocesti
Njuno vozilo so našli v bližini kraja nesreče.

"Policija okoliščine prometne nesreče še preverja," na vprašanje, kako sta se 15- in 22-letnik ponoči znašla na avtocesti odgovarja Alenka Drenik iz PU Novo mesto. Obenem dodaja, da prvi podatki kažejo na to, da naj bi jima zmanjkalo goriva. Njuno vozilo so namreč našli v bližini kraja prometne nesreče.

Zjutraj smo poročali o hudi prometni nesreči, ki se je zgodila včeraj zvečer okoli 21. ure na dolenjski avtocesti izven naselja Grm na območju občine Trebnje. Nesreča se je zgodila, ko sta pešca prečkala avtocesto, v tem času pa je iz smeri Ljubljane proti Novem mestu pripeljala 37-letna voznica osebnega avtomobila, ki je trčila v pešca. 

15-letnik je na kraju nesreče umrl, 22-letni pešec pa je bil v nesreči hudo poškodovan in prepeljan v Splošno bolnišnico Novo mesto, kjer je ostal na zdravljenju. Po podatkih iz bolnišnice je hudo poškodovan, vendar ni več v smrtni nevarnosti. Zdravniško pomoč so nudili tudi 37-letni voznici.

Nevarno ravnanje pešcev na avtocesti

Prometna nesreča Slovenija Nova tragedija na cestah: V Trebnjem voznica zbila dva pešca, 15-letnik je umrl

Policisti opozarjajo na nevarno ravnanje pešcev, ki s hojo po avtocesti ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu. Vozniki namreč ob hitrostih, ki so na avtocesti bistveno višje kot na ostalih cestah, pešca ne opazijo in ne pričakujejo. "Še posebej je tako ravnanje nevarno v temnem delu dneva ali ob zmanjšani vidljivosti," poudarja Drenikova. 

V primeru okvare vozila naj voznik ustavi vozilo na odstavnem pasu, vključi vse štiri smernike in si nadene odsevni brezrokavnik. "Na oviro na avtocesti naj druge voznike opozori z varnostnim trikotnikom, pokliče na pomoč in poskrbi za lastno varnost in varnost potnikov, ki naj čim prej zapustijo vozilo in stopijo za varovalno ograjo," še opozarjajo pri policiji. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 7
  • kapibara 15:02 13.marec 2019.

    Zopet priviligirani NE-Ćivili..

  • stilist 14:31 13.marec 2019.

    Ampak res... Zakaj po pravici ne napišete, da sta potem ostala cigana pretepla voznico? A resnica tako boli?

  • jj1 14:09 13.marec 2019.

    o žensko na prizorišču nesreče, za katero ni bila kriva, brutalno pretepli, ko je po trčenju ustavila in stekla proti poškodovanima, da bi jima pomagala. Dva moška sta jo zbila na tla in obrcala, dokler na kraj nesreče ni prispela ...prikaži več policija. Po naših podatkih je posredovalo več patrulj.