Slovenija
10248 ogledov

Nova tragedija na cestah: V Trebnjem voznica zbila dva pešca, 15-letnik je umrl

Prometna nesreča
En pešec je umrl na kraju nesreče, drugega so zaradi hudih poškodb prepeljali v bolnišnico.

V torek okoli 21. ure se je na dolenjski avtocesti izven naselja Grm na območju občine Trebnje zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 15-letni pešec, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Nesreča se je zgodila, ko sta pešca prečkala avtocesto, v tem času pa je iz smeri Ljubljane proti Novem mestu pripeljala 37-letna voznica osebnega avtomobila, ki je trčila v pešca. 15-letni pešec je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl, 22-letni pešec pa je bil v nesreči hudo poškodovan. Reševalci nujne medicinske pomoči so mu na kraju nudili prvo pomoč, nato pa je bil odpeljan v Splošno bolnišnico Novo mesto, kjer je ostal na zdravljenju.

22-letnik ni v smrtni nevarnosti

Po podatkih iz bolnišnice je hudo poškodovan, vendar ni več v smrtni nevarnosti. Zdravniško pomoč so nudili tudi voznici. Ogleda kraja nesreče sta se udeležili preiskovalna sodnica in okrožna državna tožilka. Policisti okoliščine nesreče še preiskujejo, po zaključeni preiskavi pa bodo z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Posnetek s spleta Slovenija Novo v primeru tragedije na Dunajski, kjer sta umrla dva pešca

Letos so na območju Policijske uprave Novo mesto v dveh prometnih nesrečah umrli trije udeleženci, in sicer dva potnika v osebnem avtomobilu in pešec. Policisti opozarjajo na nevarno ravnanje pešcev, ki s hojo po avtocesti ogrožajo sebe in druge udeležence v prometu.

Vozniki pešca ne pričakujejo in opazijo

Vozniki namreč ob hitrostih, ki so na avtocesti bistveno višje kot na ostalih cestah, pešca ne opazijo in ne pričakujejo. Še posebej je tako ravnanje nevarno v temnem delu dneva ali ob zmanjšani vidljivosti.

prometna nesreča dunajska Sredi Ljubljane Slovenija Pijan in morda še na kokainu prevozil rdečo luč, ubil dva pešca in pobegnil

V primeru okvare vozila naj voznik ustavi vozilo na odstavnem pasu, vključi vse štiri smernike in si nadene odsevni brezrokavnik. Na oviro na avtocesti naj druge voznike opozori z varnostnim trikotnikom, pokliče na pomoč in poskrbi za lastno varnost in varnost potnikov, ki naj čim prej zapustijo vozilo in stopijo za varovalno ograjo, so opozorili na policiji.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • jakec1575 08:52 13.marec 2019.

    Kako sta sploh prisla na cestoč. AC je ograjena zaradi divjadi.

  • Skipi 08:32 13.marec 2019.

    A to sta samomor delala da greš ponoči na avtocesto.

  • jj1 08:07 13.marec 2019.

    Cigani letijo v nebo