Z množičnim testiranjem odkrili visoko število okuženih

Foto: Anže Petkovšek Brezplačno hitro testiranje za virus Covid-19 na Kongresnem trgu.
Foto: Anže Petkovšek Brezplačno hitro testiranje za virus Covid-19 na Kongresnem trgu.
Kljub temu da je hitro testiranje namenjeno zdravim osebam, so našli precej visoko število okuženih.
Oglej si celoten članek

Kot smo že poročali, je bilo danes za hitre teste veliko zanimanje, ljudje so nanje čakali v dolgih vrstah. Hitro testiranje bo trajala tri dni, potem pa se seli k učiteljem.

Na ministrstvu za zdravje so do 17. ure prejeli podatke o opravljenih 1382 hitrih testih na novi koronavirus v okviru množičnega testiranja, pozitivnih pa je bilo kar 142 oseb - velja poudariti, da je promocijsko hitro testiranje sicer namenjeno zdravim osebam. Vsak, ki je pozitiven na hitrem testu, bo napoten na bolniško in umaknjen z delovnega procesa, je včeraj povedala državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne

Od ponedeljka Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) sicer enakovredno obravnava tudi hitre antigenske teste, zato tisti, ki so na njih pozitivni, ne potrebujejo potrditve s PCR testom. 

dezurni@zurnal24.si

UKC Ljubljana Zaradi covida-19 so morali 34-letniku presaditi pljuča

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 10:09 23. December 2020.

    Takim kvazi novicam lahko nasedajo samo bedaki.

  • 10:07 23. December 2020.

    jedete bucke, serjete klamfe, pastirji žurnalovi

  • 09:54 23. December 2020.

    hm med populacijo, ki kažejo neke bolezenske znake je cca 25% okuženih, med popualcijo, ki pa ne kažejo nobenih znakov …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.