Slovenija
8435 ogledov

Z množičnim testiranjem odkrili visoko število okuženih

hitro testiranje Anže Petkovšek Brezplačno hitro testiranje za virus Covid-19 na Kongresnem trgu.
Kljub temu da je hitro testiranje namenjeno zdravim osebam, so našli precej visoko število okuženih.

Kot smo že poročali, je bilo danes za hitre teste veliko zanimanje, ljudje so nanje čakali v dolgih vrstah. Hitro testiranje bo trajala tri dni, potem pa se seli k učiteljem.

Na ministrstvu za zdravje so do 17. ure prejeli podatke o opravljenih 1382 hitrih testih na novi koronavirus v okviru množičnega testiranja, pozitivnih pa je bilo kar 142 oseb - velja poudariti, da je promocijsko hitro testiranje sicer namenjeno zdravim osebam. Vsak, ki je pozitiven na hitrem testu, bo napoten na bolniško in umaknjen z delovnega procesa, je včeraj povedala državna sekretarka na ministrstvu za zdravje Marija Magajne

Od ponedeljka Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) sicer enakovredno obravnava tudi hitre antigenske teste, zato tisti, ki so na njih pozitivni, ne potrebujejo potrditve s PCR testom. 

dezurni@zurnal24.si

Operacija UKC Ljubljana Zdravje Zaradi covida-19 so morali 34-letniku presaditi pljuča
Komentarjev 7
  • Marcelko 10:09 23.december 2020.

    Takim kvazi novicam lahko nasedajo samo bedaki.

  • Avatar right
    right 10:07 23.december 2020.

    jedete bucke, serjete klamfe, pastirji žurnalovi

  • rd2dmk2 09:54 23.december 2020.

    hm med populacijo, ki kažejo neke bolezenske znake je cca 25% okuženih, med popualcijo, ki pa ne kažejo nobenih znakov pa cca 10 % okuženih. mal čudno se meni zdi. ampak , še bolj nenavadno, pa je to da vse ...prikaži več pozitivne pošeljejo na bolniško. a ne v karanteno ? pa še en komentar na tv je bil mal smešen glede prostovoljnega testiranja ; javna oseba je dejala da če si negativen, naj ne opustiš ukrepov, ker si lahko že 5 minut po hitrem testiranju pozitiven. čemu potem sploh se testirat ?