Z modernizacijo do manjših stroškov

Foto: Iztok Golob
Foto: Iztok Golob
Bazeni. Energetska sanacija bo stala okrog 800 tisoč evrov. Pričakujejo prihranke pri ogrevanju vode.
Oglej si celoten članek

Letnemu kopališču in pokritemu olimpijskemu bazenu se do konca leta obeta nadgradnja sistema ogrevanja. Plin bodo dopolnili s toplotnimi črpalkami, predvidena pa sta še dva ukrepa energetske modernizacije.

“Pričakujemo precejšnje prihranke pri stroških ogrevanja vode,” je povedal kranjski podžupan Bojan Homan. Do začetka zimske plavalne sezone naj bi v pokritem bazenu izolirali tudi streho, gladino letnega kopališča pa naj bi že poleti čez noč pokrivali s ponjavo.

Občine bodo prihranile

Petinosemdeset odstotkov finančne vrednosti projekta sofinancira švicarski finančni mehanizem, ki je poleg kranjskega podprl energetsko modernizacijo s sončnimi elektrarnami v petih gorenjskih osnovnih šolah: v Gorjah, Žireh, na Bledu, v Kranjski Gori in Občini Gorenja vas - Poljane. Projekt je vreden dobre štiri milijone evrov. Po ocenah Boga Filipiča, direktorja Regionalne razvojne agencije Gorenjske – BSC Kranj, bodo občine tako vsako leto prihranile 
več deset tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.