Slovenija
24 ogledov

Z modernizacijo do manjših stroškov

kopališče bazen kranj Iztok Golob
Bazeni. Energetska sanacija bo stala okrog 800 tisoč evrov. Pričakujejo prihranke pri ogrevanju vode.

Letnemu kopališču in pokritemu olimpijskemu bazenu se do konca leta obeta nadgradnja sistema ogrevanja. Plin bodo dopolnili s toplotnimi črpalkami, predvidena pa sta še dva ukrepa energetske modernizacije.

“Pričakujemo precejšnje prihranke pri stroških ogrevanja vode,” je povedal kranjski podžupan Bojan Homan. Do začetka zimske plavalne sezone naj bi v pokritem bazenu izolirali tudi streho, gladino letnega kopališča pa naj bi že poleti čez noč pokrivali s ponjavo.

Občine bodo prihranile

Petinosemdeset odstotkov finančne vrednosti projekta sofinancira švicarski finančni mehanizem, ki je poleg kranjskega podprl energetsko modernizacijo s sončnimi elektrarnami v petih gorenjskih osnovnih šolah: v Gorjah, Žireh, na Bledu, v Kranjski Gori in Občini Gorenja vas - Poljane. Projekt je vreden dobre štiri milijone evrov. Po ocenah Boga Filipiča, direktorja Regionalne razvojne agencije Gorenjske – BSC Kranj, bodo občine tako vsako leto prihranile 
več deset tisoč evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.