Z njiv kradejo pridelke

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na območju Policijske uprave Novo mesto v zadnjih tednih obravnavajo več primerov tatvin poljščin, pred sezono zrelega krompirja so policisti obravnavali tudi krajo sadik.
Oglej si celoten članek

To je sezonski pojav, veste. Pojavlja se vsako leto,” pove Robert Perc z novomeške policijske uprave. V zadnjih dneh so policisti takšne primere obravnavali v Verdunu, Grmovljah, Dobravi pri Škocjanu in Dobruški. V vseh primerih naj bi neznanci po ocenah oškodovancev izkopali po okoli 100 kilogramov krompirja in lastnikom naredili od 50 do 100 evrov škode.

V Tribučah se je iz ponedeljka na torek tudi dogajalo nekaj podobnega, v tem primeru so si tatovi sicer postregli še s solato in čebulo.

Jeza zaradi škode

“Nočne pobiralce” krompirja policisti težko odkrijejo, letos niso še nobenega. “Le v enem primeru se je zgodilo, da so tatove pregnali lastniki sami,” pravi Perc. Dodaja, da do tatvin poljščin prihaja večinoma z njiv in ne vrtov, ki jih imajo ljudje večinoma poleg svojih hiš.

Kar jih jezi ni v tolikšni meri pridelek, ki jim ga tatovi odnesejo, pač pa predvsem škoda, ki jo na ostalih poljščinah naredijo s svojim početjem, ki ga opravijo v naglici in strahu, da jih ne bi kdo zalotil. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 12

  • 07:22 20. Junij 2015.

    Moj bivši sodelavec se je v službi hvalil, kako pride do ozimnice. Vsako jesen vzame ribiško palico, se sprehaja ob …

  • 07:17 20. Junij 2015.

    Slabši od novomeških ne morejo biti!

  • 15:49 19. Junij 2015.

    Ko pridejo k nam še ubežniki iz Afrike, bo pa še bolj lušno.....!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.