Z novim davkom ne bodo hiteli

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Bodoči ministri Mira Cerarja bodo morali med drugim rešiti gospodarstvo pred propadom, ljudi pa pred revščino.
Oglej si celoten članek

Vlada, ki jo bo vodil Miro Cerar, kot vse kaže ne bo na silo uvajala davka na nepremičnine. Cerar namreč obljublja, da vlada z njim ne bo hitela in da si bo vzela čas, da možnost uvedbe tega davka sploh preuči.

Na problem nepremičninskega davka je Cerarja opozoril celjski župan Bojan Šrot, ko se je predsednik bodoče vlade na mednarodnem obrtnem sejmu v Celju sestal z župani občin. Šrot namreč vlado prosi, naj razmisli o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča, ki predstavlja občinam pomemben dohodek. S tem si namreč občine zagotavljajo sredstva za občinsko oziroma javno infrastrukturo.

Cerar pri tem poudarja, da mora politika omogočiti stabilno gospodarsko okolje. Potrebna pa je tudi politična stabilnost zaradi notranjih političnih, gospodarskih in socialnih razmer ter mednarodnih dejavnikov. Nova vlada se mora zato truditi pospešiti gospodarsko rast, odpraviti administrativne ovire in konsolidirati javne finance, poudarja Cerar. Zajeziti pa bo treba tudi revščino in brezposelnosti, ki se med ljudmi vztrajno širiti. Cerar je prepričan, da je revščina že preveč prizadela.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • ti pa tvoja agresivna propaganda.

  • 19:11 11. September 2014.

    Prosim za izpolnitev kratke anonimne ankete na temo varnost osebnih vozil:<br /><br />ANKETA<br /><br />https://www.1ka.si/a/43295<br /><br />Hvala in lep pozdrav

  • 19:04 11. September 2014.

    Gospod Cerar, državljani pričakujemo, da bo ena od prioritet UREDITEV ZAKONODAJE, kajti to so temelji zgradbe, ki ji pravimo država. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.