Slovenija
22 ogledov

Z novim davkom ne bodo hiteli

koalicijska pogodba Anže Petkovšek
Bodoči ministri Mira Cerarja bodo morali med drugim rešiti gospodarstvo pred propadom, ljudi pa pred revščino.

Vlada, ki jo bo vodil Miro Cerar, kot vse kaže ne bo na silo uvajala davka na nepremičnine. Cerar namreč obljublja, da vlada z njim ne bo hitela in da si bo vzela čas, da možnost uvedbe tega davka sploh preuči.

Na problem nepremičninskega davka je Cerarja opozoril celjski župan Bojan Šrot, ko se je predsednik bodoče vlade na mednarodnem obrtnem sejmu v Celju sestal z župani občin. Šrot namreč vlado prosi, naj razmisli o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča, ki predstavlja občinam pomemben dohodek. S tem si namreč občine zagotavljajo sredstva za občinsko oziroma javno infrastrukturo.

Cerar pri tem poudarja, da mora politika omogočiti stabilno gospodarsko okolje. Potrebna pa je tudi politična stabilnost zaradi notranjih političnih, gospodarskih in socialnih razmer ter mednarodnih dejavnikov. Nova vlada se mora zato truditi pospešiti gospodarsko rast, odpraviti administrativne ovire in konsolidirati javne finance, poudarja Cerar. Zajeziti pa bo treba tudi revščino in brezposelnosti, ki se med ljudmi vztrajno širiti. Cerar je prepričan, da je revščina že preveč prizadela.

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 10:47 12.september 2014.

    ti pa tvoja agresivna propaganda.

  • gamarac 19:11 11.september 2014.

    Prosim za izpolnitev kratke anonimne ankete na temo varnost osebnih vozil:ANKETAhttps://www.1ka.si/a/43295Hvala in lep pozdrav

  • Janez_53 19:04 11.september 2014.

    Gospod Cerar, državljani pričakujemo, da bo ena od prioritet UREDITEV ZAKONODAJE, kajti to so temelji zgradbe, ki ji pravimo država. Dokler bo takšna zakonodaja, da jo bo vsak pravnik razlagal po svoje, ne bo napredka. In dokler bodo lumpi lahko ...prikaži več izvoljeni za poslance, ne bo napredka. In dokler bodo zaporniki v Parlamentu, ne bo napredka. In dokler bodo lumpi in pomembneži drugače obravnavani od navadne raje, ne bo napredka! In dokler se bo denar prelival v davčne oaze, dokler bo država najslabši gospodar in najslabši plačnik, dokler bodo zakoni pisani na kožo kriminalcem itd. itd....NE BO NAPREDKA!