Z nožem zabodel 28-letnika

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Storilec se je sam javil policiji.
Oglej si celoten članek

Ajdovski policisti so včeraj obravnavali kaznivo dejanje zoper življenje, potem ko je 29-letni osumljenec z ostrim predmetom v enem od tamkajšnjih lokalov napadel 28-letnega moškega.

"Ob 20.29 so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o sumu uradno pregonljivega kaznivega dejanja zoper življenje in telo na  območju Ajdovščine, kjer je 29-letni moški z ostrim predmetom (nožem) v enem od tamkajšnjih  gostinskih  lokalov napadel oz. zabodel 28-letnega  moškega v ledveni predel ter ga predvidoma huje telesno poškodoval," je pojasnil Dean Božnik iz PU Nova Gorica. "Oškodovancu so zdravniško pomoč nudili reševalci ZD Ajdovščina in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje  v šempetrsko bolnišnico." 

Ni v življenjski nevarnosti

Po prvih ugotovitvah 28-letni oškodovanec ni v življenjski nevarnosti.

29-letni osumljenec se je po izvršenem kaznivem dejanju sam javil tamkajšnjim policistom na PP Ajdovščina in jim izročil nevaren predmet, s katerim je napadel prej omenjenega oškodovanca.

Strelski pohod Morilec iz Maribora: "Prva tarča je bila žena, a je nisem izsledil!"

"Policisti so mu na podlagi določb zakona o kazenskem postopku odvzeli prostost in ga pridržali v policijskih prostorih," je še povedal Božnik. "V zvezi z obravnavanim  primerom je policija obvestila  tudi  preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in pristojno državno tožilstvo v Novi Gorici."

Dodaja, da v zvezi z omenjeno zadevo poteka intenzivna kriminalistična preiskava, da bi ugotovili vse okoliščine varnostnega dogodka na Ajdovskem.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:10 6. Oktober 2017.

    Nekje sem prebral izjavo in statistične podatke glede nasilja in umorov v Sloveniji ,kjer omenjajo ,da je ta v upadu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.