Slovenija > Črna kronika
15960 ogledov

Morilec iz Maribora: "Prva tarča je bila žena, a je nisem izsledil!"

Streljanje v  Mariboru
1/4
mariborinfo.si
"Priznam vse, zaprite me," je rekel policistom, ko so ti prispeli na prizorišče.

V ozadju strelskega pohoda 54-letnika, ki je včeraj v Mariboru s pištolo hladnokrvno ubil moškega, ki je s prijateljema v avtomobilu čakal pri rdeči luči, naj bi bilo maščevanje in ljubosumje, piše Večer.

Osumljeni je stari znanec policije, policisti so lani pri njem doma našli cel arzenal orožja. Kje ga skriva, je policiji povedala njegova tedanja soproga, ki ga je prijavila zaradi nasilja v družini in se pred možem umaknila v varno hišo. Zakonca nesoglasij med seboj nista rešila, spomladi letos sta se zaradi tega srečala na sodišču v ločitvenem postopku, še pišejo v Večeru.

Jezen na bivšo soprogo, ker ga je zatožila, se ji je želel maščevati.

52-letnika je bil, ker naj bi bil nanj ljubosumen, sumil je namreč, da sta z njegovo bivšo ženo v romantičnem razmerju. A vse kaže, da so bili njegovi sumi zelo neutemeljeni.

Streljanje v  Mariboru Strelec v Mariboru Slovenija "Pred križiščem ustavil avto, izstopil in začel streljati" Streljanje Maribor Kot v filmu Slovenija Strelski obračun sredi Maribora: "Kot mu ne bi zmanjkalo nabojev"

Večerovi novinarji so obiskali družino umrlega, očeta dveh otrok. Sin je povedal, da je družina za tragedijo izvedela okoli 18.30: "Nismo izvedeli od policije. Sestri je očetov sodelavec po preko SMS sporočila zaželel iskreno sožalje. To je bila prva vest. Potem me je poklicala mama in mi povedala razlog, zakaj očeta ne dobim na telefon. Pričakoval sem namreč njegov klic, včeraj je oče nameraval urediti zadnje malenkosti okrog kredita, nameravali smo kupiti stanovanje zame v Ljubljani."

Streljanje v  Mariboru | Avtor: mariborinfo.si mariborinfo.si
Govorili so tudi z 49-letnim moškim, ki je avtu med streljanjem sedel na zadnjem sedežu: "Stali smo v koloni. Šalili smo se. Sodelavec, ki je umrl, je bil velik človek in zelo zabaven. Naenkrat je pristopil strelec, s pištolo razbil steklo in pričel streljati. Bum bum bum, veliko strelov je bilo. Ko so potihnili, sem izstopil, nisem vedel, kakšne so posledice. Storilec je stal pred menoj, mislim da je imel dve pištoli v roki, dva nabojnika sem videl. Rekel sem mu, ne ubijte me. On pa nazaj, ne bom te. Ti samo pokliči policijo. Takrat sem se zavedal, da je moj kolega mrtev, drugi sodelavec, ki ga je ustrelil roko, je zbežal s prizorišča. Želim mu vse dobro."

Ko je morilec izstrelil vse naboje, je po navedbah Večera iz pištole poznavalsko odstranil nabojnik, jo pustil z odprtim zaklepom, da se je že od daleč videlo, da je pištola prazna in jo potem odložil na polico zidu na stavbi ob prizorišču zločina ter počakal policiste. Aretaciji se ni upiral, izvedeli pa smo tudi, da naj bi bil policistom do potankosti opisal potek dogodkov in dejanje brez kančka obžalovanja priznal.

Streljanje Maribor | Avtor: Jure Banfi, mariborinfo.com Jure Banfi, mariborinfo.com
Še več, policistom, ki so včeraj po streljanju pri osumljenem opravili hišno preiskavo, je povedal, da je umor načrtoval že dolgo, a da je bila prva tarča njegova bivša soproga: "Priznam vse, zaprite me. Žal mi je, da ni bilo bivše v avtu. Ubil bi tudi njo, ker me je lani izdala in ste nato prišli k meni opravit hišno preiskavo."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Avatar čavez
    čavez 16:02 05.oktober 2017.

    Sedaj sta jo dva, tretji dobiček ima.

  • Avatar Zala
    Zala 14:46 05.oktober 2017.

    @Leon ..... kaj se ti ne zdi, da si s svojim komentarjem malo smešen? Mi lahko razložiš, kaj bi morala meniti ministrica, Cerar ali pa kdorkoli drug, če se je moški odločil, da bo nekoga ubila? Bi ga lahko kdo ...prikaži več ustavil, mu preprečil načrtovano ... verjetno ne. Žal, a tako je.

  • Avatar Leon
    Leon 13:50 05.oktober 2017.

    Tovrstni umori postajajo klasika na Štajerskem ,žal se nihče ne premakne ! Kaj meni Cerar ? Kaj meni ministrica o varnosti svojih državljanov ? NIČ ....vse tiho je bilo !