Slovenija > Črna kronika
29404 ogledov

Strelski obračun sredi Maribora: "Kot mu ne bi zmanjkalo nabojev"

Streljanje Maribor
1/4
Jure Banfi, mariborinfo.com
Grozljive podrobnosti popoldanskega strelskega obračuna v sredi štajerske prestolnice.

Kakšnih sto metrov stran od dogodka je stal eden od očividcev, ki je za Radio Center povedal, da sta avtomobila, v katerih sta bila žrtev in storilec, sprva v koloni stala eden za drugim. Strelec je nato speljal iz kolone, zapeljal ob drug avto, razbil šipo in začel streljati. "Kar nekaj časa je trajalo, kot mu ne bi zmanjkalo nabojev," je dodal.

Streljanje v  Mariboru Strelec v Mariboru Slovenija "Pred križiščem ustavil avto, izstopil in začel streljati"

Za Večer je ena od prič dogodka, ki ima v bližini pisarno, povedala, da je napadalec izpraznil kar dva nabojnika, nato pa se predal. V napadenem vozilu je mrtev obležal moški, drugi pa je bil ranjen v roko in se je zatekel v Telekomovo stavbo, kjer so ga že prevzeli reševalci ter odpeljali v bolnišnico. Storilca so policisti prijeli na kraju in je še vedno tam.

Drugi od očividcev je vozil v koloni, po desnem pasu, ko je zagledal, da je voznik modrega enoprostorca zapeljal pred chevroleta. Napadalec je izstopil iz avta, udaril po šipi chevroleta in pričel streljati, še poroča Večer.

Streljanje v  Mariboru | Avtor: mariborinfo.si mariborinfo.si

"Ustrelil je zanesljivo desetkrat, pokalo je. Odpeljal sem naprej, se ustavil pri Hoferju in poklical policijo," je dejal Mariborčan. Večeru se je javila tudi srednješolka, ki je bila tik po dogodku na avtobusu.

"Nastala je panika, pretreseni smo bili vsi," je povzela občutke grozljivega prizora. Videla je žrtev streljanja, prav tako storilca.

Streljanje v  Mariboru Slovenija Streljanje v Mariboru, ena oseba je mrtva

O motivu je še prehitro ugibati, saj policisti šele opravljajo ogled kraja dogodka. Več naj bi bilo znanega v prihodnjih dneh. Po trenutnih podatkih je strel zadel še neko drugo vozilo. Vsi vpleteni so moški, več pa zaenkrat ni znano.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • iravadi 12:50 05.oktober 2017.

    Storilca so policisti prijeli na kraju in je še vedno tam. A ga nebi raje u čuzo pelal ???

  • Avatar Leon
    Leon 12:10 05.oktober 2017.

    .VEČER piše ...........stari znanec policije in da so policisti lansko pomlad na njegovem domu na desnem bregu reke Drave v zidu našli cel arzenal orožja........................ https://www.vecer.com/motiv-streljanja-v-mariboru-ljubosumlje-in-mascevanje-6322228

  • c4bd683d7c5158c937448d2f9cbff95a44c1fd18 09:35 05.oktober 2017.

    malo mi je smešno, nerealno in nepravično, da policija za toliko časa, v obdobju prometne konice, za ves promet zapre eno glavnih prometnih žil mesta, celotno štiripasovnico. Pri tem tudi ni nikakor poskrbela za boljši pretok prometa v okoliških ulicah, ...prikaži več ki so popolnoma neprimerne za tako količino prometa. Vse te ulice so bile povsem zabasane, avti so se pomikali po centimetrih, tam pa na celotni zaprti štiripasovnici stoji en policijski avto in en policist.