Z SOS stranjo nad birokratske zablode

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ministrstvo za javno upravo začenja z SOS spletno stranjo, kjer bodo podjetnikom skušali pomagati pri reševanju birokratskih zablod.
Oglej si celoten članek

Na ministrstvu pojasnjujejo, da je spletno mesto PoslovniSOS.gov.si namenjeno izključno poslovnim subjektom - podjetjem, obrtnikom, zavodom, društvom, samostojnim podjetnikom, zagonskim podjetjem in drugim - za pomoč pri konkretnih težavah pri poslovanju z državo.

Podjetnikom naj bi pomagali pri pridobitvi raznih dovoljenj za opravljanje dejavnosti ali gradnjo poslovnih objektov, inšpekcijski nadzori, davčni postopki, plačevanje prispevkov ... Prav tako se nanje lahko obrnete v primeru neodzivnosti ali molka pristojnega organa in zamude pri odločanju v upravnih postopkih.

Po predhodni registraciji podjetnik na vstopni strani v obrazec vpiše naslov zadeve in opiše težavo z državo, ob tem pa lahko pripnejo še datoteke (tipa .pdf, .doc ali .xls) z dodatnimi informacijami oziroma dokumenti zadeve. Ministrstvo obljublja, da bo uporabnik o poteku obravnave njegove zadeve dobival redna obvestila na e-poštni naslov, odgovor pa lahko pričakuje najkasneje v 15 dneh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.