Slovenija
32 ogledov

Z SOS stranjo nad birokratske zablode

Birokracija Shutterstock
Ministrstvo za javno upravo začenja z SOS spletno stranjo, kjer bodo podjetnikom skušali pomagati pri reševanju birokratskih zablod.

Na ministrstvu pojasnjujejo, da je spletno mesto PoslovniSOS.gov.si namenjeno izključno poslovnim subjektom - podjetjem, obrtnikom, zavodom, društvom, samostojnim podjetnikom, zagonskim podjetjem in drugim - za pomoč pri konkretnih težavah pri poslovanju z državo.

Podjetnikom naj bi pomagali pri pridobitvi raznih dovoljenj za opravljanje dejavnosti ali gradnjo poslovnih objektov, inšpekcijski nadzori, davčni postopki, plačevanje prispevkov ... Prav tako se nanje lahko obrnete v primeru neodzivnosti ali molka pristojnega organa in zamude pri odločanju v upravnih postopkih.

Po predhodni registraciji podjetnik na vstopni strani v obrazec vpiše naslov zadeve in opiše težavo z državo, ob tem pa lahko pripnejo še datoteke (tipa .pdf, .doc ali .xls) z dodatnimi informacijami oziroma dokumenti zadeve. Ministrstvo obljublja, da bo uporabnik o poteku obravnave njegove zadeve dobival redna obvestila na e-poštni naslov, odgovor pa lahko pričakuje najkasneje v 15 dneh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.