Za 467 tisoč evrov vračil

Foto: Bobo
Foto: Bobo
Subvencije. Zavod ne opozarja na pasti samozaposlitve, svari bralka.
Oglej si celoten članek

Izkušnja. “Po 11 mesecih minusa sem obupala in podjetje zaprla. Na glavo sem si nakopala številne tožbe in izvršbe. Preživljali smo hude čase, zgodila se je celo izvršba na nepremičnino in sodišče nam je hišo šestkrat prodajalo,” nam je svojo zgodbo o podjetništvu, ki ga država spodbuja s subvencijami, zaupala N. F. iz Ilirske Bistrice.

Previdnost ni odveč

Opozorila je, naj bodo brezposelni, ki na zavodu za zaposlovanje zaprosijo za subvencijo za samozaposlitev, previdni in naj dobro premislijo, v kaj se spuščajo. “Če jim ne bo uspelo, lahko izgubijo svoje premoženje. Samozaposlitev se res krasno sliši, ker dobiš denar, ampak moraš voditi papirje, spremljati zakone ...” je posvarila.

Spomni se, kako so jim na zavodu na štiriurnem tečaju razložili prednosti samozaposlitve, o pasteh pa niti besede. “Tako zaprejo kartonček in imajo enega manj v evidenci brezposelnih,” meni N. F.

Letos do oktobra so samozaposleni, ki so predčasno zaprli podjetje, zavodu vrnili za skoraj 467 tisoč evrov subvencij, lani v vsem letu 353 tisoč evrov, predlani pa slabih 126 tisoč evrov. “Najpogostejši razlog za vračilo je redna zaposlitev,” so pojasnili na zavodu, kjer so samo letos za samozaposlitve razdelili 4.108 subvencij.

Čakajo rebalans

Država bo subvencije za samozaposlitev znova delila prihodnje leto, ko bo sprejet rebalans proračuna, je za Žurnal24 povedal Zoran Kotolenko z ministrstva za delo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 10:27 22. December 2011.

    kako evropa zahteva...naši fašisti lažejo zavajajo ,ropajo,kradejo...

  • 10:26 22. December 2011.

    niso ljudje naivni...oblast je pokvarjena in nasramna!! človeka ,ki je postal s.p. obravnavajo kot vsevedega boga!! ni pomoči v obliki …

  • 08:26 22. December 2011.

    Ob teh parazitih sem tudi jaz enako pomislil. <br />Kako lahko sploh zakonodaja omogoča npr. zaposlitvene agencije - v tem …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.