Za 80 odstotkov večji obisk

Foto: Žurnal24 V strategiji prostorskega razvoja Lipice po besedah Tomija Rumpfa ni širitve gol
Lipica. Za strokovne okrepitve premalo denarja.
Oglej si celoten članek

Ne bom dovolil, da bi se zgodovina ponavljala,” je na včerajšnji tiskovni konferenci, sklicani zaradi poskusov diskreditacije Kobilarne Lipica, poudaril njen direktor Tomi Rumpf.

Delovni preizkus se izvaja
Na kritike o neustreznem izvajanju rejskega programa odgovarja, da so letos začeli preizkus delovnih sposobnosti 11 kobil in 11 žrebet. Rezultati bodo vidni šele po več letih, za slabo delo predhodnikov pa ne more odgovarjati. Dodaja, da so za dvig kakovosti oskrbe konj, čreda jih šteje 355, letos uredili kopalnico, nov solarij, dodatno jahalnico in dve maneži, veliko dela pa jih še čaka, tudi na področju urejanja dotrajane infrastrukture. Z devetimi milijoni nepovratnih sredstev ministrstva za gospodarstvo, za katera kandidirajo, nameravajo obnoviti Hotel Klub, italijansko vilo, jahalnice, hipodrom in javno infrastrukturo.

V odgovor na očitke, da kobilarna nima strokovnega vodje, saj se je direktor odločil kar za sodelovanje z veterinarsko fakulteto, je Rumpf napovedal mednarodni razpis. Glede pomanjkanja kadrov, ki bi skrbeli za ustrezen trening in dresuro konj – zdaj jih je za predstave usposobljenih malo –, pa je pojasnil, da imajo lipiški jahači v skladu s pogodbami povečan obseg dela, da pa bi si za dresuro želeli okrepitve mednarodnih strokovnjakov, a je ovira denar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.