Slovenija
12 ogledov

Za 80 odstotkov večji obisk

V strategiji prostorskega razvoja Lipice po besedah Tomija Rumpfa ni širitve gol Žurnal24 main
Lipica. Za strokovne okrepitve premalo denarja.

Ne bom dovolil, da bi se zgodovina ponavljala,” je na včerajšnji tiskovni konferenci, sklicani zaradi poskusov diskreditacije Kobilarne Lipica, poudaril njen direktor Tomi Rumpf.

Delovni preizkus se izvaja
Na kritike o neustreznem izvajanju rejskega programa odgovarja, da so letos začeli preizkus delovnih sposobnosti 11 kobil in 11 žrebet. Rezultati bodo vidni šele po več letih, za slabo delo predhodnikov pa ne more odgovarjati. Dodaja, da so za dvig kakovosti oskrbe konj, čreda jih šteje 355, letos uredili kopalnico, nov solarij, dodatno jahalnico in dve maneži, veliko dela pa jih še čaka, tudi na področju urejanja dotrajane infrastrukture. Z devetimi milijoni nepovratnih sredstev ministrstva za gospodarstvo, za katera kandidirajo, nameravajo obnoviti Hotel Klub, italijansko vilo, jahalnice, hipodrom in javno infrastrukturo.

V odgovor na očitke, da kobilarna nima strokovnega vodje, saj se je direktor odločil kar za sodelovanje z veterinarsko fakulteto, je Rumpf napovedal mednarodni razpis. Glede pomanjkanja kadrov, ki bi skrbeli za ustrezen trening in dresuro konj – zdaj jih je za predstave usposobljenih malo –, pa je pojasnil, da imajo lipiški jahači v skladu s pogodbami povečan obseg dela, da pa bi si za dresuro želeli okrepitve mednarodnih strokovnjakov, a je ovira denar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.