Za bioodpadke tudi bioplinarna?

Foto: Žurnal24 Občina Ajdovščina, ki jo vodi Marjan Poljšak, bi s prodajo zemljišča za bioplina
Cero Ajdovščina. Danes o pobudi za izgradnjo bioplinarne za obdelavo biorazgradljivih odpadkov.
Oglej si celoten članek

Občina Ajdovščina in Komunalno stanovanjska družba (KSD) bosta danes ob 19.30 v obrtnem domu občanom predstavili argumente za in proti dvema različicama za nadaljnji razvoj Centra za ravnanje z odpadki (Cero) Ajdovščina.

Spomnimo, da Občina Ajdovščina pred časom zaradi nasprotovanja predlaganemu regijskemu sistemu ravnanja z odpadki ni podpisala medobčinske pogodbe o sodelovanju v projektu Cero Nova Gorica. Ta namreč ne vključuje več prvotno predvidenega podcentra za obdelavo ločeno zbranih biorazgradljivih odpadkov v Dolgi Poljani.

Pred Ajdovci je zdaj odločitev med Cerom, ki bo vključeval obdelavo biorazgradljivih odpadkov s kompostiranjem, in nadgrajenim Cerom, ki poleg kompostiranja vključuje energetsko izrabo biorazgradljivih odpadkov (blato iz čistilnih naprav, komunalni odpadki, gnojevka, Fructalove tropine) v bioplinski elektrarni z močjo enega megavata.

Njena vrednost je ocenjena na sedem milijonov evrov, zgradil pa bi jo zasebnik. “Za javno-zasebno partnerstvo je bilo izkazanega kar nekaj zanimanja,” je povedal Egon Stopar, direktor KSD.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.