Za dve življenji le pet let

Foto: Mojca Marot Novice: Policijski trak in trikotnik ob prometni nesreči
Ukrajinski voznik tovornjaka, ki je februarja pod vplivom alkohola in z vožnjo v nasprotno smer povzročil nesrečo s smrtnim izidom, bo moral v zaporu preživeti pet let.
Oglej si celoten članek

Prometna nesreča, ki se je februarja zgodila na avtocesti med Prosekom in Trstom, počasi dobiva epilog. Odvetnik 55-letnega voznika in državni tožilec sta, po poročanju Il Piccola, po pogajanjih v zadnjih tednih dosegla dogovor. Tako se bo moral voznik, ki je zakrivil eno najhujših nesreč na Tržaškem, sprijazniti s petimi leti zapora. To pa je tudi najvišja dogovorna zaporna kazen.

Italijanska družba za avtoceste Anas je takrat sporočila, da so njeni uslužbenci opazili, da je tovornjak vstopil v napačni vozni pas, a je bilo za reakcijo prepozno. Voznik je v nasprotno smer vozil štiri kilometre.

V prid vozniku namreč ni bila nobena okoliščina. V krvi je imel kar 3,1 promila alkohola, po trčenju pa je obsedel za volanom, ne da bi pomagal ponesrečencem, za kar ga je tožilstvo tudi obtožilo – poleg obtožbe za namerni uboj.
Njegov položaj je poslabšalo tudi dejstvo, da do danes ne s strani zavarovalnice ne s strani podjetja ni bilo nobenega odziva glede izplačila odškodnin oškodovanim.

V Intereuropi zadeve, dokler postopki ne bodo končani, ne želijo komentirati, piše časnik Primorske novice.

Naj vas spomnimo
55-letni ukrajinski šofer, ki je vozil Intereuropin tovornjak, je v vinjenem stanju in z vožnjo v nasprotno smer povzročil hudo prometno nesrečo. V njej sta umrla dva človeka, 36-letni voznik in njegova 17-mesečna hči, pet ljudi je bilo lažje poškodovanih.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.