Slovenija
16 ogledov

Za dve življenji le pet let

Novice: Policijski trak in trikotnik ob prometni nesreči Mojca Marot
Ukrajinski voznik tovornjaka, ki je februarja pod vplivom alkohola in z vožnjo v nasprotno smer povzročil nesrečo s smrtnim izidom, bo moral v zaporu preživeti pet let.

Prometna nesreča, ki se je februarja zgodila na avtocesti med Prosekom in Trstom, počasi dobiva epilog. Odvetnik 55-letnega voznika in državni tožilec sta, po poročanju Il Piccola, po pogajanjih v zadnjih tednih dosegla dogovor. Tako se bo moral voznik, ki je zakrivil eno najhujših nesreč na Tržaškem, sprijazniti s petimi leti zapora. To pa je tudi najvišja dogovorna zaporna kazen.

Italijanska družba za avtoceste Anas je takrat sporočila, da so njeni uslužbenci opazili, da je tovornjak vstopil v napačni vozni pas, a je bilo za reakcijo prepozno. Voznik je v nasprotno smer vozil štiri kilometre.

V prid vozniku namreč ni bila nobena okoliščina. V krvi je imel kar 3,1 promila alkohola, po trčenju pa je obsedel za volanom, ne da bi pomagal ponesrečencem, za kar ga je tožilstvo tudi obtožilo – poleg obtožbe za namerni uboj.
Njegov položaj je poslabšalo tudi dejstvo, da do danes ne s strani zavarovalnice ne s strani podjetja ni bilo nobenega odziva glede izplačila odškodnin oškodovanim.

V Intereuropi zadeve, dokler postopki ne bodo končani, ne želijo komentirati, piše časnik Primorske novice.

Naj vas spomnimo
55-letni ukrajinski šofer, ki je vozil Intereuropin tovornjak, je v vinjenem stanju in z vožnjo v nasprotno smer povzročil hudo prometno nesrečo. V njej sta umrla dva človeka, 36-letni voznik in njegova 17-mesečna hči, pet ljudi je bilo lažje poškodovanih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.