Za en dan postanite Božiček in obdarite otroke

Foto: shutter zivljenje 28.11.13. darila, otrok, bozic, foto: shutter
Dobrodelnost. Darila za več tisoč otrok iz Slovenije, Bosne in Hercegovine in s Kosova. Napolnite škatlo z darili in jo odnesite na zbirno mesto.
Oglej si celoten članek

Koncept dobrodelne akcije Božiček za en dan je preprost: po registraciji izberete socialno ogroženega otroka s seznama, ki ga želite obdariti, z darili napolnite škatlo in jo odnesete na eno izmed zbirnih mest, ki so v 19 mestih po Sloveniji, dodali pa bodo še nova. Darila naj bi vsebovala nekaj za crkljanje, nekaj za igranje, nekaj za osebno higieno, nekaj za šolo, kos oblačila in kakšno sladkarijo.

Savina Goličnik, prostovoljka in pobudnica akcije, je navdih dobila pri južnoafriškem projektu Santa Shoebox, s katerim na podoben način osrečijo okoli sto tisoč otrok: "Ideja se mi je zdela odlična, saj je veliko bolj osebna, kot so številna druga obdarovanja. Pri tej akciji se morajo ljudje postaviti v kožo najmlajših, gre za večjo angažiranost".

Božički stojijo v vrsti

Lani so s pomočjo akcije obdarili 225 otrok iz Slovenije, Bosne in Hercegovine ter Kosova. Letos bo število obdarjenih še nekajkrat večje. "Odziv na akcijo nas je presenetil, pričakovali smo okoli 500 Božičkov, sodelovalo pa jih je veliko več," je povedala Goličnikova. Dodala je, da je trenutno na seznamu več Božičkov kot malih nadobudnežev, "seveda pa bi si želeli, da seznama otrok niti ne bi potrebovali".

Trenutno je registriranih že več kot tri tisoč ljudi, ki bi radi postali Božički, seznam otrok pa dnevno posodabljajo. Zbiranje škatel bodo predvidoma zaključili 15. decembra. Otroci bodo darila prejeli še pred božičem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.