Slovenija
43 ogledov

Za en dan postanite Božiček in obdarite otroke

zivljenje 28.11.13. darila, otrok, bozic, foto: shutter shutter
Dobrodelnost. Darila za več tisoč otrok iz Slovenije, Bosne in Hercegovine in s Kosova. Napolnite škatlo z darili in jo odnesite na zbirno mesto.

Koncept dobrodelne akcije Božiček za en dan je preprost: po registraciji izberete socialno ogroženega otroka s seznama, ki ga želite obdariti, z darili napolnite škatlo in jo odnesete na eno izmed zbirnih mest, ki so v 19 mestih po Sloveniji, dodali pa bodo še nova. Darila naj bi vsebovala nekaj za crkljanje, nekaj za igranje, nekaj za osebno higieno, nekaj za šolo, kos oblačila in kakšno sladkarijo.

Savina Goličnik, prostovoljka in pobudnica akcije, je navdih dobila pri južnoafriškem projektu Santa Shoebox, s katerim na podoben način osrečijo okoli sto tisoč otrok: "Ideja se mi je zdela odlična, saj je veliko bolj osebna, kot so številna druga obdarovanja. Pri tej akciji se morajo ljudje postaviti v kožo najmlajših, gre za večjo angažiranost".

Božički stojijo v vrsti

Lani so s pomočjo akcije obdarili 225 otrok iz Slovenije, Bosne in Hercegovine ter Kosova. Letos bo število obdarjenih še nekajkrat večje. "Odziv na akcijo nas je presenetil, pričakovali smo okoli 500 Božičkov, sodelovalo pa jih je veliko več," je povedala Goličnikova. Dodala je, da je trenutno na seznamu več Božičkov kot malih nadobudnežev, "seveda pa bi si želeli, da seznama otrok niti ne bi potrebovali".

Trenutno je registriranih že več kot tri tisoč ljudi, ki bi radi postali Božički, seznam otrok pa dnevno posodabljajo. Zbiranje škatel bodo predvidoma zaključili 15. decembra. Otroci bodo darila prejeli še pred božičem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.