Za evro 43 centov dobička

Foto: Žurnal24 (Foto: Finance)
Deset najvplivnejših odvetnikov si odreže skoraj polovico neskromne odvetniške pogače. Skoraj deset odstotkov odpade na pisarno Miro Senica in odvetniki.
Oglej si celoten članek

Gospodarska kriza ni prizadela odvetnikov. Njihov posel je po poročanju Dnevnika lani v primerjavi z letom poprej zrasel skoraj za četrtino. V letu 2009 so slovenske odvetniške pisarne skupaj "obrnile" 42,65 milijona evrov, medtem ko lani že 53,04 milijona evrov.

Odvetniški posel dosega zavidljive rasti, ki se jih meri v dvomestnih številkah, in astronomske dobičke. "Pisarne namreč vsak evro vloženega kapitala v povprečju 'oplemenitijo' s skoraj 43 centi čistega dobička," pišejo v časniku. "Pri desetih največjih in najvplivnejših, ki si odrežejo polovico od 50 milijonov evrov velike pogače, pa so donosi praviloma še višji."

Največ posla opravi pisarna Miro Senica in odvetniki, in sicer so lani zabeležili poslovne prihodke v višini 4,52 milijona evrov. Sledijo mu Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji s 3,95, Čeferin  s 3,41, Jadek & Pensa s 3,1  in Wolf Thesiss s 3,96 milijona evrov prihodkov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.