Slovenija
10 ogledov

Za evro 43 centov dobička

(Foto: Finance) Žurnal24 main
Deset najvplivnejših odvetnikov si odreže skoraj polovico neskromne odvetniške pogače. Skoraj deset odstotkov odpade na pisarno Miro Senica in odvetniki.

Gospodarska kriza ni prizadela odvetnikov. Njihov posel je po poročanju Dnevnika lani v primerjavi z letom poprej zrasel skoraj za četrtino. V letu 2009 so slovenske odvetniške pisarne skupaj "obrnile" 42,65 milijona evrov, medtem ko lani že 53,04 milijona evrov.

Odvetniški posel dosega zavidljive rasti, ki se jih meri v dvomestnih številkah, in astronomske dobičke. "Pisarne namreč vsak evro vloženega kapitala v povprečju 'oplemenitijo' s skoraj 43 centi čistega dobička," pišejo v časniku. "Pri desetih največjih in najvplivnejših, ki si odrežejo polovico od 50 milijonov evrov velike pogače, pa so donosi praviloma še višji."

Največ posla opravi pisarna Miro Senica in odvetniki, in sicer so lani zabeležili poslovne prihodke v višini 4,52 milijona evrov. Sledijo mu Rojs, Peljhan, Prelesnik & partnerji s 3,95, Čeferin  s 3,41, Jadek & Pensa s 3,1  in Wolf Thesiss s 3,96 milijona evrov prihodkov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.