Za goljufanje pri tehničnih pregledih dobil dve leti zapora

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Zaradi podkupnin pri tehničnih pregledih prvoobtoženi dobil dve leti zapora.
Oglej si celoten članek

Prvoobotoženemu v zadevi podkupovanje pri tehničnih pregledih Ilija Grabovičkić je po priznanju krivde dobil dve leti zapora ter tri tisoč evrov denarne kazni, do začetka prestajanja kazni ostaja v priporu.

Grabovičkić naj bi posredoval med preglednikoma in zainteresiranimi lastniki vozil in naj bi bil skupaj s Florijanom Gašperinom menda kolovodja celotne naveze. Grabovičkić naj bi sprejemal stranke, Gašperin pa poskrbel za izdajo potrdila. 

Predobravnavni narok zoper Gašperina bi moral biti danes, a je zamenjal odvetnika, tako da je prestavljen na 15. februar. Mimogrede, Gašperin je medtem, ko je znova kršil zakon, prestajal vikend zapor zaradi prejemanja podkupnin kot vodja poslovalnice AMZS Lesce. 

Na ceste spuščali avte, ki jih niso delale zavore

Kot smo poročali, so na tehničnih pregledih v Mostah vozilom, ki niso bila tehnično brezhibna, za približno sto evrov podkupnine uredila potrdilo, da je vozilo tehnično brezhibno. Vozila sploh niso videli, ampak so na stezo zapeljali drugo, tehnično brezhibno vozilo, na katerem so opravili meritve in tako sistem prinesli okrog. Na dan so tako potrdili tehnično brezhibnost tudi desetim vozilom, med drugim tudi takšnim, ki jih niso delovale zavore, preglednik pa si je tako lahko zaslužil še eno plačo. 

Kaznivih dejanj je bilo osumljenih devet tehničnih preglednikov in dva posrednika ter vsi, ki so plačali podkupnino.

Predlog novega zakona je morda tudi zato predvidel, da bi se vsa vozila na tehničnih pregledih tudi fotografiralo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 23:08 11. Oktober 2017.

    Sramota za Slovenijo za 10 EUR najebali

  • 20:21 30. Januar 2017.

    Za utajo davkov s prenakazili pa nagrada za uspešno poslovanje.

  • 19:48 30. Januar 2017.

    Se strinjam. Nekdo, ki je napraskal denar za recimo podkupnino je bil sigurno na socialnem dnu, ker v naši državi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.