Za heroin kradel kot sraka

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Celjski policisti so v zadnjih dneh odvzeli prostost 28-letnemu moškemu, sicer staremu znancu policije. Osumljen je storitve najmanj sedmih velikih tatvin na območju Celja in Žalca.
Oglej si celoten članek

28-letni osumljenec, s stalnim prebivališčem v Žalcu, ki neprijavljen biva pri znancih oziroma v kletnih prostorih v stanovanjskih objektih v Celju, je osumljen storitve najmanj sedmih velikih tatvin na območju Celja in okolice, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Osumljenec je specialni povratnik storitve kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete, za kar je bil v preteklosti že večkrat pravnomočno obsojen. Nazadnje se je s prestajanja zaporne kazni vrnil lansko leto. Je heroinski odvisnik, ki denar za nakup droge pa pridobiva izključno s storitvami premoženjskih kaznivih dejanj.

Osumljen sedmih kaznivih dejanj

28- letnik je osumljen, da je v času od sredine junija do začetka septembra storil najmanj sedem kaznivih dejanj. V mesecu juniju je vlomil v gospodarsko poslopje v Libojah in ukradel otroško kolo. V mesecu avgustu je vlomil v avto v Žalcu iz katerega je ukradel dokumente, gotovino in mobilni telefon. V Železnem na območju Žalca pa je vlomil v zapuščeno stanovanjsko hišo in ukradel kolo z motorjem.

Kradel je tudi v Celju, kjer je v avgustu vlomil v najmanj tri stanovanjske hiše, dvakrat na Jenkovi ulici in enkrat na Popovičevi. Iz stanovanjskih hiš pa odnesel več nakita, ročnih ur in gotovine.

V mesecu avgustu je iz prostorov Splošne bolnišnice Celje odnesel žensko torbico z gotovino, dokumenti in plačilnimi karticami.

V mesecu septembru pa je vlomil še v prostore podjetja na Kukovičevi ulici v Celju, od koder ga je pregnal alarm, je pa škodo povzročil z vlamljanjem.

Povzročil naj bi za okoli 4 tisoč evrov škode. Zaradi zgoraj omenjenih kaznivih dejanj so ga policisti privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, so še sporočili s Policijske uprave Celje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.