Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Za heroin kradel kot sraka

Heroin je velikokrat, ko že pride v roke uporabnikom, zelo slabe kakovosti, saj Žurnal24 main
Celjski policisti so v zadnjih dneh odvzeli prostost 28-letnemu moškemu, sicer staremu znancu policije. Osumljen je storitve najmanj sedmih velikih tatvin na območju Celja in Žalca.

28-letni osumljenec, s stalnim prebivališčem v Žalcu, ki neprijavljen biva pri znancih oziroma v kletnih prostorih v stanovanjskih objektih v Celju, je osumljen storitve najmanj sedmih velikih tatvin na območju Celja in okolice, so sporočili s Policijske uprave Celje.

Osumljenec je specialni povratnik storitve kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete, za kar je bil v preteklosti že večkrat pravnomočno obsojen. Nazadnje se je s prestajanja zaporne kazni vrnil lansko leto. Je heroinski odvisnik, ki denar za nakup droge pa pridobiva izključno s storitvami premoženjskih kaznivih dejanj.

Osumljen sedmih kaznivih dejanj

28- letnik je osumljen, da je v času od sredine junija do začetka septembra storil najmanj sedem kaznivih dejanj. V mesecu juniju je vlomil v gospodarsko poslopje v Libojah in ukradel otroško kolo. V mesecu avgustu je vlomil v avto v Žalcu iz katerega je ukradel dokumente, gotovino in mobilni telefon. V Železnem na območju Žalca pa je vlomil v zapuščeno stanovanjsko hišo in ukradel kolo z motorjem.

Kradel je tudi v Celju, kjer je v avgustu vlomil v najmanj tri stanovanjske hiše, dvakrat na Jenkovi ulici in enkrat na Popovičevi. Iz stanovanjskih hiš pa odnesel več nakita, ročnih ur in gotovine.

V mesecu avgustu je iz prostorov Splošne bolnišnice Celje odnesel žensko torbico z gotovino, dokumenti in plačilnimi karticami.

V mesecu septembru pa je vlomil še v prostore podjetja na Kukovičevi ulici v Celju, od koder ga je pregnal alarm, je pa škodo povzročil z vlamljanjem.

Povzročil naj bi za okoli 4 tisoč evrov škode. Zaradi zgoraj omenjenih kaznivih dejanj so ga policisti privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor, so še sporočili s Policijske uprave Celje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.