Za hlod tudi 16.000 evrov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Od petka dalje si lahko kupci že ogledajo kvaliteten les, ki bo na voljo na licitaciji.
Oglej si celoten članek

Od petka dalje si kupci že lahko ogledajo les najvišje kakovosti, ki ga lahko kupijo na deveti licitaciji vrednejših sortimentov v Sloveniji.

“Za hlod gorskega javorja so plačali tudi 16.000 evrov,” pravi Jože Jeromel iz Društva lastnikov gozdov Mislinjske doline. V tem primeru gre za posebno rast in za poseben les, ki se ga uporablja za izdelavo glasbil. “Uporablja se ga denimo za violine, glasbilu daje specifičen zvok,” pojasnjuje Jeromel.

Hrast, češnja, oreh ...

Na licitaciji bo po nejgovih besedah veliko zelo kvalitetenga lesa, ki ga večinoma kupujejo za fornirje pa tudi za kvalitetno pohištvo. Ponavadi so med hlodi hrast, češnja, sliva, hruška, oreh, bukev in tako dalje.

Ogled kupcev bo od 23. januarja do 2. februarja, ko bo ob 10. uri odpiranje ponudb. Dan odprtih vrat bo sicer 12. februarja. Licitacijo organizira Društvo Lastnikov gozdov Mislinjske doline in Zveza lastnikov gozdov Slovenije v sodelovanju z Zavodom za gozdove. Licitacija bo tudi tokrat v Slovenj Gradcu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.