Slovenija
33 ogledov

Za hlod tudi 16.000 evrov

Motorna žaga na hlodu Shutterstock
Od petka dalje si lahko kupci že ogledajo kvaliteten les, ki bo na voljo na licitaciji.

Od petka dalje si kupci že lahko ogledajo les najvišje kakovosti, ki ga lahko kupijo na deveti licitaciji vrednejših sortimentov v Sloveniji.

“Za hlod gorskega javorja so plačali tudi 16.000 evrov,” pravi Jože Jeromel iz Društva lastnikov gozdov Mislinjske doline. V tem primeru gre za posebno rast in za poseben les, ki se ga uporablja za izdelavo glasbil. “Uporablja se ga denimo za violine, glasbilu daje specifičen zvok,” pojasnjuje Jeromel.

Hrast, češnja, oreh ...

Na licitaciji bo po nejgovih besedah veliko zelo kvalitetenga lesa, ki ga večinoma kupujejo za fornirje pa tudi za kvalitetno pohištvo. Ponavadi so med hlodi hrast, češnja, sliva, hruška, oreh, bukev in tako dalje.

Ogled kupcev bo od 23. januarja do 2. februarja, ko bo ob 10. uri odpiranje ponudb. Dan odprtih vrat bo sicer 12. februarja. Licitacijo organizira Društvo Lastnikov gozdov Mislinjske doline in Zveza lastnikov gozdov Slovenije v sodelovanju z Zavodom za gozdove. Licitacija bo tudi tokrat v Slovenj Gradcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.