Za Hrvaško gorijo le zelene luči

Foto: Žurnal24 Ciljni datum referenduma o arbitražnem sporazumu je 6. junij, je potrdil Balažic
10:7. To je bil rezultat, s katerim je odbor za zunanjo politiko podprl zakon o ratifikaciji arbitražnega sporazuma s Hrvaško.
Oglej si celoten članek

Kot je bilo pričakovati, so ratifikacijo sporazuma podprli koalicijski poslanci, opozicija pa ji je nasprotovala, ker Sloveniji ne zagotavlja teritorialnega stika z mednarodnimi vodami.

Poslanci SDS so celo pozvali k prekinitvi postopka ratifikacije in začetku novih pogovorov.

Kako bo rešeno vprašanje varčevalcev NLB?
Uradni govorec zunanjega ministrstva Milan Balažic pa je povedal, da so za pristopna pogajanja Hrvaške z Evropsko unijo s strani Slovenije prižgane same zelene luči in da država nima nobenih zadržkov več pri odpiranju ali zapiranju novih poglavij.

Zelena luč gori tudi v zvezi s problematiko delovanja Nove Ljubljanske banke na Hrvaškem, ki zaradi nerešenega vprašanja varčevalcev nekdanje Ljubljanske banke ne sme delovati na hrvaškem trgu. Balažic je pojasnil, da "so slovenski pogajalci očitno to vprašanje uspešno vpeljali v skupna pogajalska izhodišča". Kakšne naj bi bile rešitve tega vprašanja, pa ni razkril.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.