Za izredno pomoč prosijo že poleti

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Višje cene energentov poglabljajo finančno stisko ljudi.
Oglej si celoten članek

Centri za socialno delo (CSD) poročajo o povečanju števila prošenj za poplačilo položnic in za pomoč pri nakupu kurjave, poroča MMC. Pričakujejo, da se bo povpraševanje po izredni pomoči jeseni bistveno povečalo.

Upravičenci, ki so vloge v preteklosti oddali jeseni, letos za pomoč prosijo že poleti, ugotavljajo na CSD-jih. Glavni razlog za to so napovedane višje cene kuriv.

"Jeseni pričakujemo še večje povpraševanje. Bliža se šolsko leto, na nas se obračajo posamezni starši, v ospredju je skrb za nabavo kurjave," je za MMC povedala direktorica CSD-ja Posavje Marina Novak Razbelj.

Glede na trend v prvi polovici letošnjega leta napovedujo, da se bo število izrednih denarnih pomoči bistveno povišalo. Informacije o izredni denarni pomoči iščejo tudi zaposleni, ki se v preteklosti zanje niso zanimali.

CSD-ji uporabnike napotujejo po pomoč na nevladne, humanitarne organizacije. Prav tako posamezne občine pomagajo z enkratnimi denarnimi pomočmi. Novembra je pričakovati tudi državni draginjski dodatek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.