Za krizo en odstotek od plače

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Vlada naj bi poleg dviga DDV razmišljala tudi o "kriznem davku".
Oglej si celoten članek

V vladi, ki naj bi do 9. maja predstavila ukrepe za izhod iz krize, po informacijah časnika Finance razmišljajo o "kriznem davku". Gre za davek, ki bi vam ga država pobrala od neto plače, odstotek ali več, piše časnik in dodaja, da naj bi veljala progresivna obdavčitev.

Obdavčitev za en odstotek naj bi po izračunih časnika v državno malho na leto prinesla dodatnih 90 milijonov evrov.

Poleg kriznega davka naj bi še vedno bil v igri dvig obeh stopenj davka na dodano vrednost (DDV). Osnovno stopnjo bi dvignili za eno do dve odstotni točki, spodnjo pa za pol manj.

Nepremičninskega davka po poročanju časnika verjetno ne bo, ker ga država ne zna pobrati.

Osnutek Nacionalnega reformnega programa 2013-2014, ki ga je vlada v javnost dala včeraj, konkretno teh ukrepov ne navaja.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 23:13 25. April 2013.

    " VI VIL SOLV AUR PROBLEM AURSELVS"

  • 22:13 25. April 2013.

    Kaj če bi se paraziti delomrzniški rajši prijeli kakega DELA , ne pa da samo še bolj kradejo in odirajo …

  • 21:40 25. April 2013.

    Politikom in politično nameščenim upravam lahko zaradi mene vzamejo tudi 90 %, pa ne bo nobene škode. Medtem, se elita …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.