Slovenija
1 ogledov

Za krizo en odstotek od plače

Delo v odprti pisarni je za organizem veliko bolj obremenjujoče kot delo v majhn Žurnal24 main
Vlada naj bi poleg dviga DDV razmišljala tudi o "kriznem davku".

V vladi, ki naj bi do 9. maja predstavila ukrepe za izhod iz krize, po informacijah časnika Finance razmišljajo o "kriznem davku". Gre za davek, ki bi vam ga država pobrala od neto plače, odstotek ali več, piše časnik in dodaja, da naj bi veljala progresivna obdavčitev.

Obdavčitev za en odstotek naj bi po izračunih časnika v državno malho na leto prinesla dodatnih 90 milijonov evrov.

Poleg kriznega davka naj bi še vedno bil v igri dvig obeh stopenj davka na dodano vrednost (DDV). Osnovno stopnjo bi dvignili za eno do dve odstotni točki, spodnjo pa za pol manj.

Nepremičninskega davka po poročanju časnika verjetno ne bo, ker ga država ne zna pobrati.

Osnutek Nacionalnega reformnega programa 2013-2014, ki ga je vlada v javnost dala včeraj, konkretno teh ukrepov ne navaja.

 

Komentarjev 11
  • jamiroquai 23:13 25.april 2013.

    " VI VIL SOLV AUR PROBLEM AURSELVS"

  • Boschtjan Zupanchich 22:13 25.april 2013.

    Kaj če bi se paraziti delomrzniški rajši prijeli kakega DELA , ne pa da samo še bolj kradejo in odirajo ??? !!! ??? Le Kdaj Bodo Spoznali, da Bo žal treba Poprijeti za kako Delo, ne pa za tipkanje ...prikaži veče in posedanje po pisarnah , ki le še Povečuje Krizo ?? Zgleda, da Bo Takrat Žal Že Prepozno .

  • bolimelud 21:40 25.april 2013.

    Politikom in politično nameščenim upravam lahko zaradi mene vzamejo tudi 90 %, pa ne bo nobene škode. Medtem, se elita z ukrepi spravlja samo na navadne ljudi, medtem, ko svoje riti varujejo na 1000 in 1 način.Če že ...prikaži več želijo kaj obdavčiti naj obdavčiti plače "svojih/njihovih", ki se začnejo pri 4000 neto in navzgor.