Za lažjo prepoznavo slovenskih izdelkov

Foto: Ministrstvo za kmetijstvo in okolje
Foto: Ministrstvo za kmetijstvo in okolje
Ministrstvo za kmetijstvo je izbralo znak, ki bo potrošnikom omogočal lažjo prepoznavo kakovostnih slovenskih prehrambenih izdelkov.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za kmetijstvo je z natečajem izbralo novo oznako, ki bo potrošnikom omogočila lažjo prepoznavo slovenskih kakovostnih proizvodov, saj so trenutno slovenski prehrambeni izdelki brez enotne oznake na trgu. 

Minister za kmetijstvo Dejan Židan je pojasnil, da je to le eden izmed korakov na poti, "da vrnemo slovenski domači lokalni prehrani sloves, ki si ga zasluži“. Znak bodo lahko nosili prehrambeni izdelki, ki bodo pridelani ali predelani v Sloveniji in bodo najvišje kakovosti. Ministrstvo pa bo oznake sheme "izbrana kakovost" začeli podeljevati, ko bo Evropska komisija potrdila pravilnik, kar bo predvidoma v drugi polovici drugega leta. Po navedbah ministrstva pa naj bi takšno označevanje pripomoglo tudi k dodatno vrednost in ugledu izdelkov med potrošniki.

Maja Makovec Brenčič iz ljubljanske ekonomske fakultete je pojasnila, da je bil "zmagovalni znak "smeško" izbran zaradi čistosti, sporočilnosti in sprejemljivosti na izvedbeni ravni".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 11:32 19. Avgust 2014.

    V hrvaških zagotovo ne, nekatere vrhunske slovenske proizvode in izdelke lahko že sedaj kupujemo v Tuševih trgovinah, katere že sedaj …

  • 23:47 18. Avgust 2014.

    namesto da delajo oznake naj gredo rajši zdravo hrano pridelovat...noro, in zdej bo še več teh ministerstev, ki bodo delali …

  • "omogočila lažjo prepoznavo slovenskih kakovostnih proizvodov"<br />Aha. A pol če bo slovenska pa ne bo kakovostna tega znaka ne more …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.