Slovenija
44 ogledov

Za lažjo prepoznavo slovenskih izdelkov

Slovenska kakovost Ministrstvo za kmetijstvo in okolje
Ministrstvo za kmetijstvo je izbralo znak, ki bo potrošnikom omogočal lažjo prepoznavo kakovostnih slovenskih prehrambenih izdelkov.

Ministrstvo za kmetijstvo je z natečajem izbralo novo oznako, ki bo potrošnikom omogočila lažjo prepoznavo slovenskih kakovostnih proizvodov, saj so trenutno slovenski prehrambeni izdelki brez enotne oznake na trgu. 

Minister za kmetijstvo Dejan Židan je pojasnil, da je to le eden izmed korakov na poti, "da vrnemo slovenski domači lokalni prehrani sloves, ki si ga zasluži“. Znak bodo lahko nosili prehrambeni izdelki, ki bodo pridelani ali predelani v Sloveniji in bodo najvišje kakovosti. Ministrstvo pa bo oznake sheme "izbrana kakovost" začeli podeljevati, ko bo Evropska komisija potrdila pravilnik, kar bo predvidoma v drugi polovici drugega leta. Po navedbah ministrstva pa naj bi takšno označevanje pripomoglo tudi k dodatno vrednost in ugledu izdelkov med potrošniki.

Maja Makovec Brenčič iz ljubljanske ekonomske fakultete je pojasnila, da je bil "zmagovalni znak "smeško" izbran zaradi čistosti, sporočilnosti in sprejemljivosti na izvedbeni ravni".

Komentarjev 6
  • Dixon 11:32 19.avgust 2014.

    V hrvaških zagotovo ne, nekatere vrhunske slovenske proizvode in izdelke lahko že sedaj kupujemo v Tuševih trgovinah, katere že sedaj dajo veliko na slovensko kakovost in podporo slovenskemu gospodarstvu. Lahko smo ponosni da imamo tako kakovostne slovenske izdelke in tuji ...prikaži več izdelki se jim glede tega ne morejo primerjati. Odločitev vlade je pravilna in to bi morali potrošniki podpreti in sprejeti...

  • abcdefgh 23:47 18.avgust 2014.

    namesto da delajo oznake naj gredo rajši zdravo hrano pridelovat...noro, in zdej bo še več teh ministerstev, ki bodo delali oznake... adijo cerar

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:27 18.avgust 2014.

    "omogočila lažjo prepoznavo slovenskih kakovostnih proizvodov"Aha. A pol če bo slovenska pa ne bo kakovostna tega znaka ne more dobit? kakšni mejni kriteriji glede "kvalitete" so pa izbrani?