Za lisičke 15, 16 evrov

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Pomurci se na spletnih omrežjih že hvalijo s prvimi gobarskimi trofejami. Kaj pa ostali predeli Slovenije?
Oglej si celoten članek

"Ni še nevemkakšne sezone. Pričakujemo jo v kratkem, čakamo, da se vreme stabilizira," pove Metka Bertoncelj, predsednica gibarsko mikološkega društva Ljubljana. Pove, da so člani njihovega društva v novi sezoni že našli nekaj gob, tudi jurčkov, a gre za posamezne primere. "Potrebne bo malo več sopare, bolj toplega vremena, potem bodo tudi naše govarske košare bolj polne." Bertoncljeva doda, da so Pomurci skoraj praviloma tisti, ki v naši državi prvi dočakajo gobe. 

Najbolj neučakani jih lahko do takrat, ko bodo pognale tudi v gozdovih osrednje Slovenije, kupijo na tržnici. "V primerih, ko jih v naših gozdovih še ni v izobilju, gre za uvoz iz Romunije, Madžarske, tudi Makedonije," pove Metka Bertoncelj. Cene se razlikujejo. Danes jurčkov na tržnicah ni bilo na voljo, na prodaj so bile lisičke, za katere je treba odšteti od 15 do 16 evrov za kilogram.

Gobarji se sicer glede na vremenske napovedi, ki nakazujejo vroče in soparno poletje, nadejajo lepe gobarske sezone.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.