Za Markovec "zastonj" pogajanja

Foto: Žurnal24 markovec
Odvetniška pisarna Zidar Klemenčič za zastopanje v pogajanjih pri Markovcu Dars oprostila plačila 60 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Uprava Darsa z Matejo Duhovnik na čelu si bo očitno uspela prihraniti težave, ki si jih je ustvarila, ko je brez ustrezne pogodbe najela odvetniško pisarno Zidar Klemenčič za zastopanje v pogajanjih pri Markovcu, piše Dnevnik.

Za komentar smo prosili pri Darsu, a nam je tiskovni predstavnik Marjan Kolar dejal, da zadeve ne more komentirati, v odvetniški pisarni Zidar Klemenčič pa so nam dejali, naj pošljemo pisna vprašanja.

Omenjena pisarna je v petek upravo Darsa obvestila, da je storitve, za katere je pred dnevi izstavila račun v višini 60 tisoč evrov, opravila pro bono, torej brezplačno. V odvetniški pisarni Zidar Klemenčič naj bi to utemeljili z željo, da v zapletu, ki je nastal zaradi težav s plačilom, ne želijo imeti nobene vloge.

Dars je odvetniško pisarno najel za zastopanje v pogajanjih s CPM in Alpine Bau o nadaljevanju del v predoru Markovec, ki so se ustavila v začetku novembra, nadaljevala pa naj bi se v kratkem. Pri tem Dars, ki sicer letno za pravne storitve nameni okrog 155 tisoč evrov, z njo ni sklenil pogodbe, s čimer ni le kršil zakonodaje o javnem naročanju, ampak odprl tudi vprašanje pravne osnove za izplačilo storitve. To so nato v odvetniški pisarni Zidar Klemenčič obračunali v skladu z odvetniško tarifo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.