Slovenija
62 ogledov

Za Markovec "zastonj" pogajanja

markovec Žurnal24 main
Odvetniška pisarna Zidar Klemenčič za zastopanje v pogajanjih pri Markovcu Dars oprostila plačila 60 tisoč evrov.

Uprava Darsa z Matejo Duhovnik na čelu si bo očitno uspela prihraniti težave, ki si jih je ustvarila, ko je brez ustrezne pogodbe najela odvetniško pisarno Zidar Klemenčič za zastopanje v pogajanjih pri Markovcu, piše Dnevnik.

Za komentar smo prosili pri Darsu, a nam je tiskovni predstavnik Marjan Kolar dejal, da zadeve ne more komentirati, v odvetniški pisarni Zidar Klemenčič pa so nam dejali, naj pošljemo pisna vprašanja.

Omenjena pisarna je v petek upravo Darsa obvestila, da je storitve, za katere je pred dnevi izstavila račun v višini 60 tisoč evrov, opravila pro bono, torej brezplačno. V odvetniški pisarni Zidar Klemenčič naj bi to utemeljili z željo, da v zapletu, ki je nastal zaradi težav s plačilom, ne želijo imeti nobene vloge.

Dars je odvetniško pisarno najel za zastopanje v pogajanjih s CPM in Alpine Bau o nadaljevanju del v predoru Markovec, ki so se ustavila v začetku novembra, nadaljevala pa naj bi se v kratkem. Pri tem Dars, ki sicer letno za pravne storitve nameni okrog 155 tisoč evrov, z njo ni sklenil pogodbe, s čimer ni le kršil zakonodaje o javnem naročanju, ampak odprl tudi vprašanje pravne osnove za izplačilo storitve. To so nato v odvetniški pisarni Zidar Klemenčič obračunali v skladu z odvetniško tarifo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.