Za Matoza nič sporno

Foto: Žurnal24 (Foto: Nino Verdnik)
Odvetniška pisarna Boruta Sokliča namerava odvetniški zbornici prijaviti odvetnika Francija Matoza. Ta naj bi jim speljeval stranke.
Oglej si celoten članek

"Slišali smo, da odvetnik Matoz kliče posamezne zaposlene in jih prepričuje, naj nam prekličejo pooblastilo in ga podpišejo njemu," je za zurnal24.si povedal Soklič. Tako kot Matoz so tudi oni, tako Soklič, svoje storitve za delavce Mure ponudili pro bono oziroma brezplačno.

"Če oziroma ko bomo uspešni, bo stroške sojenja nosila Mura," je Soklič odgovoril na vprašanje, kako se potem nameravajo poplačati. Po njegovih besedah naj bi že včeraj vložili prijavo na odvetniško zbornico.

Vse v okviru pooblastil
"Stranke kontaktiramo v skladu s pooblastilnim razmerjem. Z vsemi, ki so nas pooblastili za zastopanje, vzdržujemo osebni stik. Izključno kontaktiramo samo stranke, ki so nam podelile pooblastilo za zastopanje," pa so se na Sokličeve navedbe odzvali v Matozovi pisarni.

Spomnimo, Matoz naj bi že odvetniški pisarni Čeferin na podoben način speljal primer Stanislava Megliča, ki so ga leta 2006 napadli psi Saše Baričeviča in Zore Rotar. Tega naj bi prav tako klical po telefonu in ga na koncu prepričal, da je svoj primer prenesel k njemu. Iz odvetniške pisarne Čeferin so nam sporočili, da proti Matozu takrat niso vložili prijave na zbornico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.