Slovenija
101 ogledov

Za Matoza nič sporno

(Foto: Nino Verdnik) Žurnal24 main
Odvetniška pisarna Boruta Sokliča namerava odvetniški zbornici prijaviti odvetnika Francija Matoza. Ta naj bi jim speljeval stranke.

"Slišali smo, da odvetnik Matoz kliče posamezne zaposlene in jih prepričuje, naj nam prekličejo pooblastilo in ga podpišejo njemu," je za zurnal24.si povedal Soklič. Tako kot Matoz so tudi oni, tako Soklič, svoje storitve za delavce Mure ponudili pro bono oziroma brezplačno.

"Če oziroma ko bomo uspešni, bo stroške sojenja nosila Mura," je Soklič odgovoril na vprašanje, kako se potem nameravajo poplačati. Po njegovih besedah naj bi že včeraj vložili prijavo na odvetniško zbornico.

Vse v okviru pooblastil
"Stranke kontaktiramo v skladu s pooblastilnim razmerjem. Z vsemi, ki so nas pooblastili za zastopanje, vzdržujemo osebni stik. Izključno kontaktiramo samo stranke, ki so nam podelile pooblastilo za zastopanje," pa so se na Sokličeve navedbe odzvali v Matozovi pisarni.

Spomnimo, Matoz naj bi že odvetniški pisarni Čeferin na podoben način speljal primer Stanislava Megliča, ki so ga leta 2006 napadli psi Saše Baričeviča in Zore Rotar. Tega naj bi prav tako klical po telefonu in ga na koncu prepričal, da je svoj primer prenesel k njemu. Iz odvetniške pisarne Čeferin so nam sporočili, da proti Matozu takrat niso vložili prijave na zbornico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.