"Za naše težave so krive banke"

Foto: Nino Verdnik Protesti 15o v Murski Soboti Foto: Nino Verdnik Protesti 15o v Murski Soboti Foto: Nino Verdnik Protesti 15o v Murski Soboti Foto: Nino Verdnik Protesti 15o v Murski Soboti Foto: Nino Verdnik Protesti 15o v Murski Soboti Foto: Nino Verdnik Protesti 15o v Murski Soboti Foto: Nino Verdnik Protesti 15o v Murski Soboti Foto: Nino Verdnik Protesti 15o v Murski Soboti Foto: Nino Verdnik Protesti 15o v Murski Soboti Foto: Nino Verdnik Protesti 15o v Murski Soboti
Hipotekarna posojila. Deložacij Pomurcev še ni konec. Želijo odpis dolgov.
Oglej si celoten članek

“Hišo so nam zaplenili in jo prodali na drugi dražbi. Čakamo na deložacijo. Ne vem, kaj bomo,” je za Žurnal24 pojasnil Boštjan Antolin, eden izmed Pomurcev, ki mu zaradi afere Sanjski krediti grozi deložacija.

Včeraj so želeli v Murski Soboti s protestom gibanja 15o opozoriti na “dolžniške žrtve”. Protestniki hočejo odpis dolgov in vračilo nepremičnin.

Afera je prišla v javnost leta 2009. Pomurci in Štajerci so v avstrijskih bankah za pridobitev kreditov zastavljali nepremičnine, že po nekaj neplačanih obrokih pa so se banke odločile zapleniti premoženje. Generalni direktor policije je aprila 2009 ustanovil delovno skupino za preiskavo sumov gospodarskih kaznivih dejanj pri najemanju hipotekarnih kreditov državljanov Slovenije pri avstrijskih bankah. Ugotovljeno je bilo, da ni znakov kaznivih
dejanj.

“V Pomurju je še vsaj 120 družin, ki so se opekle s takšnimi krediti. Sam sem najel kredit za 21 tisoč evrov. Plačal nisem 1.800 evrov. Pogajanje z banko ni bilo mogoče, takoj je šla v zaplembo,” je dodal Antolin.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.