Slovenija
49 ogledov

"Za naše težave so krive banke"

Protesti 15o v Murski Soboti
1/10
Nino Verdnik
Hipotekarna posojila. Deložacij Pomurcev še ni konec. Želijo odpis dolgov.

“Hišo so nam zaplenili in jo prodali na drugi dražbi. Čakamo na deložacijo. Ne vem, kaj bomo,” je za Žurnal24 pojasnil Boštjan Antolin, eden izmed Pomurcev, ki mu zaradi afere Sanjski krediti grozi deložacija.

Včeraj so želeli v Murski Soboti s protestom gibanja 15o opozoriti na “dolžniške žrtve”. Protestniki hočejo odpis dolgov in vračilo nepremičnin.

Afera je prišla v javnost leta 2009. Pomurci in Štajerci so v avstrijskih bankah za pridobitev kreditov zastavljali nepremičnine, že po nekaj neplačanih obrokih pa so se banke odločile zapleniti premoženje. Generalni direktor policije je aprila 2009 ustanovil delovno skupino za preiskavo sumov gospodarskih kaznivih dejanj pri najemanju hipotekarnih kreditov državljanov Slovenije pri avstrijskih bankah. Ugotovljeno je bilo, da ni znakov kaznivih
dejanj.

“V Pomurju je še vsaj 120 družin, ki so se opekle s takšnimi krediti. Sam sem najel kredit za 21 tisoč evrov. Plačal nisem 1.800 evrov. Pogajanje z banko ni bilo mogoče, takoj je šla v zaplembo,” je dodal Antolin.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.