Za nove proizvode in delovna mesta

Foto: Žurnal24 Nov objekt MIC bo zrasel na območju obstoječih, več kot 50 let starih lesarskih
Medpodjetniški izobraževalni center za goriško regijo. V novem objektu naj bi zaživel do konca 2011.
Oglej si celoten članek

Na območju lesarskih delavnic Tehniškega šolskega centra (TŠC) Nova Gorica ob Cankarjevi ulici naj bi do konca leta 2011 zrasel nov energetsko varčen objekt Medpodjetniškega izobraževalnega centra (MIC) Nova Gorica.

Naložba v 3.500 kvadratnih metrov velik kompleks z laboratoriji, delavnicami, učilnicami in pisarnami je ocenjena na 5,1 milijona evrov, za optimalno opremljenost novega objekta pa bo po besedah Adrijane Hodak, ki center vodi, potrebnih še 700 tisoč evrov. MIC, katerega osnovni namen je sodelovanje izobraževalne in gospodarske sfere ter ustvarjanje novih proizvodov in delovnih mest na območju regije, v sklopu TŠC deluje že dve leti in pol, skozi njegova različna usposabljanja in izobraževanja pa je šlo že precej ljudi iz regije in od drugod.

Za obnovljive vire energije

Nov objekt, ki naj bi ga začeli graditi avgusta, bo tudi učni poligon za izrabo obnovljivih virov energije, saj bo ogrevan oziroma hlajen z geotermalno energijo ter opremljen s fotovoltaično in vetrno elektrarno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.