Slovenija
15 ogledov

Za nove proizvode in delovna mesta

Nov objekt MIC bo zrasel na območju obstoječih, več kot 50 let starih lesarskih Žurnal24 main
Medpodjetniški izobraževalni center za goriško regijo. V novem objektu naj bi zaživel do konca 2011.

Na območju lesarskih delavnic Tehniškega šolskega centra (TŠC) Nova Gorica ob Cankarjevi ulici naj bi do konca leta 2011 zrasel nov energetsko varčen objekt Medpodjetniškega izobraževalnega centra (MIC) Nova Gorica.

Naložba v 3.500 kvadratnih metrov velik kompleks z laboratoriji, delavnicami, učilnicami in pisarnami je ocenjena na 5,1 milijona evrov, za optimalno opremljenost novega objekta pa bo po besedah Adrijane Hodak, ki center vodi, potrebnih še 700 tisoč evrov. MIC, katerega osnovni namen je sodelovanje izobraževalne in gospodarske sfere ter ustvarjanje novih proizvodov in delovnih mest na območju regije, v sklopu TŠC deluje že dve leti in pol, skozi njegova različna usposabljanja in izobraževanja pa je šlo že precej ljudi iz regije in od drugod.

Za obnovljive vire energije

Nov objekt, ki naj bi ga začeli graditi avgusta, bo tudi učni poligon za izrabo obnovljivih virov energije, saj bo ogrevan oziroma hlajen z geotermalno energijo ter opremljen s fotovoltaično in vetrno elektrarno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.