Za odvzem licence revizorju Luke

Foto: Žurnal24 (Foto: Žurnal24)
Društvo malih delničarjev vložilo predlog za začetek postopka odvzema licence revizijski družbi, ki je opravila revizijo poslovanja Luke Koper.
Oglej si celoten članek

Društvo malih delničarjev je na Agencijo za javni nadzor nad revidiranjem in Slovenskemu inštitutu za revidiranje poslalo pobudo za začetek postopka nadzora in pregleda kakovosti opravljanja dela revizijske družbe Deloitte & Touch pri revidiranju Luke Koper.

Pobuda se nanaša na ugotovitve revizijske družbe Pricewaterhouse Coopers, in sicer, da so bile cenitve in druga priporočila opravljena v neskladju z mednarodnimi standardi.

Škoda več deset milijonska
Posledica slabega revidiranja naj bi bile škodljive odločitve prejšnjega nadzornega sveta Luke Koper; nekdanja nadzornika Bojan Zadel in Olga Franca priznavata, da sta nakup 10-odstotnega deleža slovaške družbe TTI podprla v dobri veri, da je vredna najmanj dobrih 50 milijonov evrov in da jo kupujejo s 50-odstotnim diskontom.

Pricewaterhouse Coopers je nato ugotovil, da je nakup vreden le 11 oziroma 12 milijonov evrov. "Gre le za vrh ledene gore nepravilnosti in morda tudi posledice nestrokovnega dela revizorjev oziroma svetovalcev iz revizijske družbe Deloitte & Touch," so v sporočilu za javnost zapisali v društvu malih delničarjev.

Agencijo za nadzor nad revidiranjem pozivajo, naj ta – če se "potrdijo najhujše kršitve" – postopek sklene z odvzemom dovoljenja za opravljanje dejavnosti pooblaščenega revizorja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.